Thursday, July 24, 2008

09:12 - Info esimesest ja kolmandast saatepaadist

Infot esimesest paadist. Toomas ja Bruno rühivad jätkuvalt koos ees, kindlasti on see psüühikale parem ujuda kellegiga koos näha kellegi käsi jalgu liikumas kõrval.
Hea uudis vesi on soojenenud ja on ligi 16,5 kraadi. Kraadine veetemperatuuri tõus on ujujatele kohe tuntav, Bruno ütles et vesi on oluliselt soojemaks läinud. Temperatuuri mõõdetakse 0,5 m sügavuselt, järjest soojenev õhutemperatuur tõstab kindlasti pealmise veekihi soojust. Sel hetkel 09:12 on esimesel paadil sihtmärgini 42,6 km. 42 kilomeetrit on parajasti täpselt nii pikk nagu üks jooksumaraton.
3 h 10 minutiga on esimesed läbinud 12,4 km, mis teeb 1 tunni keskmiseks tempoks ligi 4 km, see on jahedas merevees ujumise kohta väga kõva tempo. Võrdluseks et maailmakuulsal Hawaii Ironmani triatlonil on ujumisdistantsi pikkuseks 3,8 km ja seal tulevad maailma parimad seda distantsi 50-52 minutiga, kuid veetemperatuur on oluliselt soojem.
Tagumine kolmik Kinne Tõnisson, Andrus Jaamul, Priit Vehm,on jätkuvalt koos ujumas, kell 09:16 näitas nende paadikompuuter, et lõpuni jääb 44 km. Seega ollakse esimesest kahest maas ca 1,6 km. Ka sealt öeldi, et vesi on soojemaks läinud. Kõigil jätkub veel särtsu.

No comments: