Friday, July 25, 2008

10:30 - Teletorn ja Iru elektrijaama korsten paistavad EESTI ei ole enam kaugel

Paat 1 lõpuni jääb 38,2 km, ujuvad seal Bruno ja toomas
Paat 2 lõpuni jääb 38,5 km, Henri
Paat 3 lõpuni jääb 40,2 km, Andrus, Kinne, Priit
Veesoojus on nüüd juba 17,3 kraadi.
Siinkohal oleks paslik hakata juba ennustama võimalikku saabumisaega Suurupisse.
4,5 tunniga on läbitud 16,8 km 3,75 km tunnis. Teades kuidas Henril ja Brunol eelmine aasta Võrtsjärvest Tartusse ujudes viimastel tundidel tempo langes, tõsi seal oli ka põhjus jõe veevoolu nõrgenemisel. Selge on see, et kindlasti tempo langeb, kui esimese kahe tunniga liiguti ca 3,9 km tunnis, siis hetkel 3,5-3,6 km tunnis.
Kui järgmised 5 tundi läbitakse 3,4 km tunnis, ja sealt lõpuni 3,25 km tunnis, siis oleksid esimesed Suurupis 11,5 tunni pärast st kell 22:00.
Võistlejatest ka.
Kõik on senini ok, Toomas oli küll kurtnud kerget väsimust, aga peagi laaditi ta paadist mineraale, aminohappeid, süsivesikuid täis ja mees jätkab uue jõuga.
Tehes ise samuti kestvussporti ja osaledes-võisteldes pikkadel distantsidel (tõsi mitte küll ujumine), tean kui oluline on süüa ja juua pidevalt, tihtipeale organismi vajadusi ei osata hinnata ning ei sööda, sest ei ole tungivat vajadust, kuid kui see vajadus ükskord tekib siis on ka "haamer" pea kohal. Kõikides paatides on kindel kord majas iga 15 minuti tagant antakse juua ning üle 15 minuti süüa (enamjaolt on ka söök joogi kujul).

2 comments:

raini said...

Hullud mehed pakuvad jälle põnevust ;) Huvitav, palju eelmisel aastal Emajões vee tempetaruur oli? Eelmise aasta jutust seda ei leidnud. Ja kas tead ka seda, miks Henri pole kalüpsot selga pannud - võhiklikult küsin, kas vaseliin aitab sama hästi?

Emeri, edu ürituse kajastamisel!

Anonymous said...

tahax juba uusi teateid :D
(endal hakkab külm sellest üritusest mõeldes)